Sprzedaż internetowa została zawieszona. Zapraszamy do zakupów stacjonarnych
Łosoś to ryba ceniona i uwielbiana na całym świecie, między innymi ze względu na wyborny smak. Nie bez znaczenia są także jego wartości odżywcze, łosoś bogaty jest w kwasy tłuszczowe omega-63, i omega-6, korzystnie wpływające na funkcjonowanie organizmu ludzkiego, a także w wysokiej jakości białko, łatwo przyswajalne, i witaminy, m.in. witaminę A, E czy D.
Kalmary, białe tuby, bardzo delikatne w smaku, słodko-słone. Jak w przypadku większości owoców morza należy poddawać je krótkiej obróbce cieplnej. Warto po nie sięgać, gdyż bogate są w białko, witaminy i sole mineralne. Najczęściej podawane są w postaci smażonych krążków w chrupiącej panierce, jako przystawka do dań, dodatek do sałatek czy marynowane.
Krewetki to morskie skorupiaki słodkowodne. Black Tiger to specjalna odmiana krewetek hodowlanych ciesząca sie powodzeniem ze względu na duże okazy skorupiaka z dużą ilością smacznego mięsa. Posiadają cały wachlarz zastosowań- pieczone, grillowane, gotowane czy smażone stanowią rewelacyjny dodatek do zup, potraw curry, potraw z ryżem, mięs oraz przystawek.
Halibut (Hippoglossus hippoglossus) to drapieżna ryba morska w naszym kraju spotykana również pod nazwą kulbak. Halibut jest największym przedstawicielem ryb z rodziny flądrowatych, niektóre okazy halibuta osiągają długość nawet 3,5 m i ważą ponad 200 kg. Spodnia część ciała halibuta jest jasna i w porównaniu do grzbietu dość delikatna.
Halibuty są rybami głębinowymi, oznacza to, że żyją na bardzo dużych głębokościach. Najlepiej odnajdują się na głębokości 200–1600 metrów. Ryby te dobrze czują się w zimnych akwenach. Zamieszkują głównie północne obszary Oceanu Atlantyckiego, wody przybrzeżne Kanady, Grenlandii i Islandii. Można spotkać je również w wodach Morza Północnego i Morza Białego.
Ciekawostką jest, że halibut zamieszkuje również wody naszego rodzimego Morza Bałtyckiego.